مدرس حوزه علمیه خاطر نشان کرد: ایران که در گذشته مهره ای در اختیار آمریکایی ها و اروپایی ها بود الان به یک قطب قدرت جهانی تبدیل شده است و همه می دانند که هیچ کشوری و هیچ قدرتی نمی تواند بدون در نظر گرفتن ایران به منطقه ورود و یا اظهار نظری کند.
فعال فرهنگی بیرجند اظهار داشت: اکنون در عصری زندگی میکنیم که تمامی دشمنان برای نابودی اسلام همپیمان گشته و امکانات سیاسی و اقتصادی خود را برای سقوط اسلام به کار گرفتهاند، بنابراین مسلمانان در چنین عصری بیشتر از هر عصر دیگری به وحدت نیاز دارند.
در قرآن، سیرۀ پیامبر(ص) و سیرۀ تمامی ائمه (ع) شاهد تأکید بر ضرورت وحدت اسلامی هستیم، شاهد بودیم که تمامی ائمه(ع) با هدف حفاظت از اتحاد مسلمانان و عدم تفرقه در میانشان از خلافت خود دست کشیدند.
مدرس مدرسه علوم دینی اسماعیلیه قشم تصریح کرد: اگرهمه کشورهای اسلامی با همدیگر رابطه نزدیک و تنگاتنگی داشته باشند و سران این کشورها با یکدیگر گفت و گو کنند، زمینه تفرقه و اختلاف برچیده شده و جهان کفر نمیتواند با فتنه انگیزی، موضوع «اسلام هراسی» را به میان بکشد.
عضو هیأت مؤسس اتحادیه جهانی تقریب نهاد نویسندگان تصریح کرد:جشن میلاد النبی(ص) بهترین موقع است که ما از مردم مظلوم فلسطین و یمن و در هر جا که مسلمانان تحت ستم هستند یاد کنیم و برای آنها دعا کنیم و گامهای عملی برای کمک به آنها برداریم.
اوماخانف، نائب رئیس شورای فدراسیون روسیه اظهار داشت: اسلام دین صلح و خلاقیت است. در واقع اسلام اثرات بسیاری در وحدت جامعه، حفظ اتحاد و ثبات، برچیدن جدایی طلبی و تحکیم صلح و وفاق می گذارد.
شهباز علی عباس استاد دانشگاه پاکستان اظهار داشت: امروز امت مسلمان باید متحد شوند و هر دانشمند و هر عالمی که بخواهد در جهان اسلام رخنهای ایجاد کند باید آنها را افشا و رسوا کرد. ما باید اهداف اسلام را رویه خود قرار دهیم و به سمت آن حرکت کنیم، چرا که به ما لقب بنیان مرصوص داده شده است.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال بختیاری اظهار داشت: این مسئله مهم است که انسانها همه مومن باشند اگر انسان در هر نقطهای از جهان که باشد مومن به خدای تبارک تعالی باشد و به دستور او عمل کنند، هیچ اختلاف و تفرقهای رخ نمیدهد.
دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه های مجازی جهان اسلام اظهار داشت: دیپلماسی وحدت یکی از مهمترین سیاستهای عصر حاضر به شمار میآید که همواره مورد تاکید حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.
حسینی استاد دانشگاه ارومیه اظهار داشت: امروز وظیفه مسلمانان این است که بر اشتراکات اهتمام بیشتری بورزند و تعاملات خود را با یکدیگر افزایش دهند و تفاوت های میان مذاهب را با گفت و گو حل و فصل نمایند تا بتوانند به امت واحده اسلامی مدنظر خود دست یابند.
دکتر فاطمه کسرایی تصریح کرد: وحدت مسلمانان جهان از مسائل ضروری جوامع اسلامی است و همه باید بر محوری جامع و فراگیر که تمامی مذاهب و اندیشه های دینی آن را قبول داشته باشند، گرد هم آیند و یکپارچه و هماهنگ حرکت نمایند.
صفورا چوگان از بانوان فرهیخته بندر ترکمن اظهار داشت: برای تفرقه زدایی و اخوت در جهان اسلام باید از تنازع دست برداریم و به جای آن همدلی و همدردی را جایگزین نماییم و سعی کنیم در راه اخوت اسلامی گام برداریم.
ماموستا رستمی با بیان اینکه امروز وظیفه مسلمانان است تا جهان اسلام را متحد سازند، اظهار داشت: دین اسلام دین سازگاری و صلح ، اخوت و برادری است. انسان تا آنجا برای اسلام ارزشمند است که حتی برای یک کافر ذمی ساکن در سرزمین اسلامی هم ارزش قائل است.
استاد دانشگاه بندرعباس تصریح کرد: .در شرایط کنونی که ویروس کرونا مانع از فعالیتهای حضوری شده و بیشتر ارتباطات مجازی شده است، بستر فضای مجازی می تواند آوردگاهی برای تمام تفکرات و اندیشهها باشد تا از این طریق مبانی اصولی و اهداف دین اسلام را برای تشکیل امت واحده ارتقا دهیم.
آیت الله عبداللهی اظهار داشت: نخبگان و اندیشمندان اسلامی باید مسیر عقلانیت و وحدت را باز کنند، چرا که تنها شعار کافی نیست و باید در بعدهای مختلف به این مسئله تأکید شود.
«حمیدالله مزاری» رئیس گروه مطالعات مذهبی دانشگاه مرکزی کشمیر اسلام را دین صلح و حامی حقوق بشر توصیف کرد و افزود: خطبه پیامبر(ص) در حجة الوداع موید این مطلب است.
سالاری معینه و مدرس از زاهدان اظهار داشت:امروز مستکبران جهان از بیداری اسلامی و تسلط ملت های مسلمان بر سرنوشت خود بیمناک هستند و از اتحاد و یکپارچگی مسلمانان به شدت واهمه دارند.
حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال خاطرنشان کرد: امروزه تقریب مذاهب و کنفرانسهای بینالمللیِ وحدت اسلامی یک پیام و هدف کلان را دنبال میکند و آن تقویت اخوت اسلامی و تحکیم مواضع متناسب با صلابت در همهی جریانهای بینالمللی است.